
- reklama -
Suroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 2 hrušky
- 150 ml bílého vína
- čerstvá šalvěj
- 1 PL + 1 KL studeného másla
- 2 lžíce cukru
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme, aby se při opékání nezkroutily.
V pánvi rozehřejeme olej, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme.
Podlijeme vínem, přidáme šalvěj a krátce podusíme, víno necháme vyvařit. Na závěr vmícháme lžíci studeného másla a už nevaříme. -
Na menší pánvi rozehřejeme cukr, nepatrně podlijeme vodou, přidáme lžičku másla, vložíme čtvrtky oloupaných hrušek a velice krátce je podusíme – obalíme je vzniklým karamelem.
-
Na talíře rozdělíme kotlety a obložíme je kousky hrušek.
Jako příloha se velice dobře hodí rýže ochucená kari.
Kuchařka: maris