Kotlety na víně a šalvěji s karamelizovanou hruškou

173
- reklama -

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
2 hrušky
150 ml bílého vína
čerstvá šalvěj
1 PL + 1 KL studeného másla
2 lžíce cukru
olivový olej
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme, aby se při opékání nezkroutily.
    V pánvi rozehřejeme olej, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme.
    Podlijeme vínem, přidáme šalvěj a krátce podusíme, víno necháme vyvařit. Na závěr vmícháme lžíci studeného másla a už nevaříme.

  2. Na menší pánvi rozehřejeme cukr, nepatrně podlijeme vodou, přidáme lžičku másla, vložíme čtvrtky oloupaných hrušek a velice krátce je podusíme – obalíme je vzniklým karamelem.

  3. Na talíře rozdělíme kotlety a obložíme je kousky hrušek.
    Jako příloha se velice dobře hodí rýže ochucená kari.