
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové kotlety
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička worcesteru
- 1 lžička vegety
- 1 dl bílého vína
- 1 lžíce kari koření
- špetku chilli
- 1 lžíce Solamylu
- 1 dl oleje
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme a osolíme.
-
Cibuli jemně nakrájíme, přidáme utřený česnek, hořčici, worcester, vegetu, kari koření, citrónovou šťávu, chilli, solamyl a vše důkladně promícháme. Touto směsí potřeme kotlety z obou stran a necháme několik hodin odležet v chladu.
-
Uleželé kotlety zprudka opečeme po obou stranách na horkém oleji.
-
Potom stáhneme plamen,přidáme víno a dusíme do měkka.
-
Jako přílohu podáváme s bramborami v libovolné úpravě.
Já k tomu udělala americké brambory.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mě zaujal v časopisu „vepřové hody“ a hned jsem ho vyzkoušela a nám moc chutnal.
Kuchařka: mardosa









