
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové kotlety
- 4 plátky anglické slaniny nebo šunky
- 4 plátky Eidamu 30%
- 1,5 kelímku šlehačky 33%
- sterilovaná kápie
- sterilovaný hrášek
- sůl
- pepř
- sladká paprika
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme na tenké plátky, okořeníme.
-
Vložíme na pekáč, položíme na každý plátek slaninu, trochu sterilované kápie a hrášku, nahoru dáme sýr.
-
Všechno nakonec zalejeme šlehačkou a dáme péct na 40 minut při 220°C. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše a zelenina.
Poznámka od kuchařky
Já to peču v remosce a přijde mi to šťavnatější.
Sterilovanou papriku lze nahradit sterilovaným lečem a může se přidat i cibule, taky je to moc dobré.
Kuchařka: Katali









