Suroviny
2-3 porce
- vepřová kotleta
- bylinkové koření na barbeque
- sůl
- pepř
- kari
- sušená paprika
- hladká mouka
- masox
- cibule
- česnek
- máslo
- olej
- olivový olej
- bobkový list
- nové koření
- voda
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu si ořežeme od šlach, nakrájíme na plátky a vyklepeme dotenka. Nasolíme a opepříme.
-
Smícháme si olej, olivový olej, barbeque koření a špetku kari. Maso musí být ponořené. Necháme v lednici uležet alespoň 2 dny.
-
Na hluboký talíř si přidáme mouku a papriku. Promícháme. Naložené maso obalíme a vznikne takové těstíčko. Do rozpáleného hrnce si přidáme olej a tenký plátek másla. Maso restujeme. Až je maso lehce zatáhnuté, přidáme na minutku až dvě orestovat cibulku. Až zezlátne tak přidáme kávovou lžíci papriky.
-
Rychle promícháme a podlijeme 0,5 l vody. Necháme maso podusit asi 10 minut.
-
Postupně dochutíme novým kořením, bobkovým listem, solí a pepřem. Nakonec přidáme tenký plátek masoxu, aby omáčka získala ještě lepší chuť.
-
Na závěr zahustíme záklechtkou (mouka a voda). Vypneme a přidáme nakrájený česnek.
Omáčka dostane zajímavou vůni.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží, bramborami nebo bramborovou kaší. Můžeme dozdobit bylinkami.