
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kotlety
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička mletého pepře
- sůl podle chuti
- brambory nakrájené na tenká kolečka – množství podle strávníků
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, ale ne příliš. Snažíme se, aby byly aspoň 8 mm vysoké, jinak by se vysušily.
-
Z oleje a koření smícháme marinádu.
-
Kotlety mírně osolíme a potřeme je marinádou, necháme je odležet cca 2 hodiny. I zde platí, čím déle, tím lépe.
-
Maso se všechno do fritézy nevejde, tak po dvou kusech je naskládáme do síta, nastavíme 180 stupňů na 30 minut.
-
Po 15 minutách je obrátíme a můžeme na ně naskládat na kolečka nakrájené brambory tak, abychom je nepřekrývali. Větší množství brambor fritujeme. Až bude maso hotové, taktéž na 180 stupňů 15 minut.
-
Fritujeme ještě 15 minut a podáváme..
Kuchařka: JanaDorazinova