Kotleta s karamelizovanou řepou a křenovým dipem

46
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 menší kotlety (nebo 2 velké)
hrubě mletý čerstvý pepř
sůl
Na karamelizovanou řepu:
2 čerstvé červené řepy
trochu másla nebo trochu olivového oleje
4 PL octa balsamico
2 PL medu nebo hnědého cukru
3 hřebíčky
4 kuličky nového koření
sůl
Na křenový dip:
1 zakysaná smetana
strouhaný čerstvý křen
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety po stranách nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme a potřeme olejem. Necháme minimálně 2 hodiny odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme a opepříme těsně před pečením.

  3. Řepu nahrubo nastrouháme. Do pánve dáme máslo nebo olej, cukr nebo med, necháme rozpustit a přilijeme ocet. Vhodíme koření a necháme chviličku bublat. Přidáme řepu, osolíme, zamícháme a podlijeme cca 50 ml vody. Přiklopíme a necháme na mírném ohni 15 minut probublávat. Řepa by neměla být úplně měkká ( ale každý podle své chuti).

  4. Rozpálíme pánev, podle toho, kolik jsme použili na kotlety oleje, přidáme olej na pánev. Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme. Stačí tak 3 minuty z každé strany.
    Mezitím nastrouháme křen a vmícháme ho se solí do kysané smetany.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/