![Kotleta s karamelizovanou řepou a křenovým dipem_5ff9021a55ffb.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kotleta-s-karamelizovanou-repou-a-krenovym-dipem_5ff9021a4593b.jpeg)
Suroviny
2 porce
- 4 menší kotlety (nebo 2 velké)
- hrubě mletý čerstvý pepř
- sůl
- Na karamelizovanou řepu:
- 2 čerstvé červené řepy
- trochu másla nebo trochu olivového oleje
- 4 PL octa balsamico
- 2 PL medu nebo hnědého cukru
- 3 hřebíčky
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- Na křenový dip:
- 1 zakysaná smetana
- strouhaný čerstvý křen
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kotlety po stranách nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme a potřeme olejem. Necháme minimálně 2 hodiny odležet.
-
Osolíme a opepříme těsně před pečením.
-
Řepu nahrubo nastrouháme. Do pánve dáme máslo nebo olej, cukr nebo med, necháme rozpustit a přilijeme ocet. Vhodíme koření a necháme chviličku bublat. Přidáme řepu, osolíme, zamícháme a podlijeme cca 50 ml vody. Přiklopíme a necháme na mírném ohni 15 minut probublávat. Řepa by neměla být úplně měkká ( ale každý podle své chuti).
-
Rozpálíme pánev, podle toho, kolik jsme použili na kotlety oleje, přidáme olej na pánev. Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme. Stačí tak 3 minuty z každé strany.
Mezitím nastrouháme křen a vmícháme ho se solí do kysané smetany.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/