Suroviny
- 2 vepřové kotlety s kostí nebo bez ( cca 1,5cm vysoké )
- 6 podlouhlých šalotek nebo 2 cibule
- cca 75 ml octa balsamico
- 1 PL medu
- 1 PL worcesteru
- 100 ml silného vývaru
- dle chuti drcené chilli
- sůl
- pepř ( použila jsem čtyřbarevný )
- olej
- oříšek másla
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepávat nemusíme, já jsem ho trochu naklepala pouze hřbetem pěsti.
-
Osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.
-
Vyjmeme je a přendáme do zapékací misky nebo pekáčku.
-
Do pánve přidáme kousek másla, na proužky nakrájené šalotky nebo cibule a orestujeme.
-
Vlijeme nejprve balsamico, pak vmícháme med a worcester, okořeníme chilli a částečně zredukujeme na hustší omáčku. Poté zalijeme vývarem, promícháme, dochutíme a ještě znovu trochu zredukujeme.
-
Poté cibulovou směsí přelijeme maso a vložíme na 10 – 15 minut ( podle výšky masa ) do trouby rozpálené na 220°C.
-
Já jsem si ke kotletce připravila tuřínové hranolky, ale dobře se bude hodit třeba kuskus nebo šťouchané brambory.
Poznámka od kuchařky
Fotodokumentaci a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/