Suroviny
- 2 kotlety (cca 2cm vysoké)
- 2 lžíce pečených hruškových povidel
- 2 lžíce sušených brusinek
- 1 plná lžička sušeného zázvoru
- sůl
- olej
- 1 větší cibule
- 250 g mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušené šalvěje
- kouřová sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso prokrojíme podélně, kapsu naplníme směsí z povidel, zázvoru a brusinek, uzavřeme jehlami či párátky, osolíme, potřeme olejem a necháme cca 1hod. odpočinout.
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky či půlměsíčky, promícháme s 0,5cm kolečky mrkve, zastříkneme olejem, vmícháme šalvěj a sůl. Směs dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby.
-
Pečeme za občasného promíchání cca 25-30min. na 175°C.
-
Maso vložíme do pánve s rozpálenou lžící oleje, prudce z obou stran opečeme, poté podlijeme troškou horké vody (cca 0,5cl), přikryjeme a podusíme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Ve zhoustlém výpeku maso několikrát obrátíme (trochu vyteklé zkaramelizované směsi).
Poznámka od kuchařky
Nedoporučuji, pokud nemáte rádi kombinaci ovoce a masa…já ano, takže fantazii pouštím „navolno“….:)