Kotleta na bazalce a rajčatech

52
- reklama -

Suroviny
6 porcí

6 ks vepřové kotlety
celer (nakrájený na hranolky)
10 lístků čerstvé bazalky
2 mrkve
1 petržel
2 velké cibule
plechovka drcených loupaných rajčat
3 dl masového vývaru
sůl
pepř
máslová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety odblaníme a nakrájíme na stejně široké plátky.

  2. Nasekáme omyté lístky bazalky, lehce smícháme se lžicí slunečnicového oleje a stejnoměrně naneseme na osolené a opepřené plátky masa.

  3. Zeleninu nakrájíme na malé kostky. Maso zprudka opečeme po obou stranách na části oleje z obou stran a následně přendáme do připraveného hrnce.

  4. Nakrájenou zeleninu, včetně nahrubo nakrájené cibule, vlijeme společně s obsahem plechovky rajčat na opečené kotlety do pomalého hrnce a necháme bublat na program LOW.

  5. Vaříme bezstarostně a pomalu 5 hodin. Poté vyjmeme opatrně plátky masa a obsah propasírujeme a následně ještě přecedíme. Pokud situace vyžaduje, tak zahustíme lžicí máslové jíšky. Podáváme s pečenými dukáty brambor.

Poznámka od kuchařky

Pomalý hrnec – vaření v něm dodá jídlu opravdu silnou chuť a hlavně je to skoro bez starostí a bez nebezpečí připálení či přetečení atd. Snad jen ta doba přípravy, se kterou se nemohu zatím srovnat 🙂