
Suroviny
6 porcí
- 6 ks vepřové kotlety
- celer (nakrájený na hranolky)
- 10 lístků čerstvé bazalky
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 2 velké cibule
- plechovka drcených loupaných rajčat
- 3 dl masového vývaru
- sůl
- pepř
- máslová jíška
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety odblaníme a nakrájíme na stejně široké plátky.
-
Nasekáme omyté lístky bazalky, lehce smícháme se lžicí slunečnicového oleje a stejnoměrně naneseme na osolené a opepřené plátky masa.
-
Zeleninu nakrájíme na malé kostky. Maso zprudka opečeme po obou stranách na části oleje z obou stran a následně přendáme do připraveného hrnce.
-
Nakrájenou zeleninu, včetně nahrubo nakrájené cibule, vlijeme společně s obsahem plechovky rajčat na opečené kotlety do pomalého hrnce a necháme bublat na program LOW.
-
Vaříme bezstarostně a pomalu 5 hodin. Poté vyjmeme opatrně plátky masa a obsah propasírujeme a následně ještě přecedíme. Pokud situace vyžaduje, tak zahustíme lžicí máslové jíšky. Podáváme s pečenými dukáty brambor.
Poznámka od kuchařky
Pomalý hrnec – vaření v něm dodá jídlu opravdu silnou chuť a hlavně je to skoro bez starostí a bez nebezpečí připálení či přetečení atd. Snad jen ta doba přípravy, se kterou se nemohu zatím srovnat 🙂