
Suroviny
- 2 kotlety
- 3 brambory
- 2 -3 lžíce hladké mouky
- sůl
- špetka pepře
- špetka drceného kmínu
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přebytečnou vodu slijeme, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, kmín a vymícháme hustší těsto.
-
Kotlety naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a namočíme do bramborového těstíčka. Kotlety vložíme do rozpáleného oleje, ale pečeme na mírnějším teple, aby se maso dobře propeklo. Dozlatova usmažené kotlety vkládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a podáváme je se zeleninovou oblohou nebo salátem.
Poznámka od kuchařky
Asi je tu podobný recept, nemohla jsem ho ale najít. I tak je tento odlišný tím, že do bramborového těsta jsem nepřidávala majoránku a česnek, aby koření nepřehlušilo chuť masa. Dělala jsem ho tentokrát podle originálního receptu z knihy. Jinak je samozřejmě na každém, aby si maso i bramborové těsto ochutil po svém 🙂









