![Kotaskovic utopenci_5ff9f2881da7c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kotaskovic-utopenci_5ff9f2880daf9.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Voda
- sůl
- ocet
- chilli
- olej
- worchestr
- hořčice
- pepř
- celý bobkový list
- nové koření
- kečup
- 400 g špekáčků
Postup přípravy receptu
-
V hrnci smícháme 15 lžic vody (1,5 dl), 5 lžic octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce worchesteru, 2 lžíce hořčice, 5 celých kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 nové kořeni, malou lžičku soli, 2 chilli papričky.
-
Vše povaříme 5 minut. Po vychladnutí přimícháme 4 lžíce kečupu.
-
Oloupeme a nařízneme špekáčky, vložime cibuli a skladáme do větší láhve od okurek.
-
Prokládáme cibulí, kterou nešetříme. Vše zalijeme vychladlým nálevem a necháme v chladu minimalně týden a víc.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od tchána a je starý snad 40 let. Dobré pochutnání přeje Mirdin.
Kuchař: mikotas