- reklama -
Suroviny
- 1000 g hovězí loupané plece
- 3/4 kg cibule
- olej
- 1 velká červená paprika
- chilli papričky – podle chuti
- sušená majoránka
- 2 rajské protlaky
- sůl, pepř
- 6 stroužků česneku
- uzená paprika
- chléb na zahuštění
- vývar na podlití
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibule pokrájíme nadrobno.
Na oleji ve větší nádobě zpěníme pokrájené cibule, přidáme hovězí maso, pokrájené na kostky. Zprudka orestujeme a mícháme do ztmavnutí masa. Přidáme rajský protlak, utřený česnek, uzenou papriku, mletý černý pepř a zamícháme. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. -
Ke změklému masu přidáme pokrájenou a jádřince zbavenou červenou papriku a promnutou majoránku. Dál dusíme přiklopené doměkka. Nakonec přidáme nastrouhaný chléb a povaříme do zhoustnutí. Do guláše přidáme sůl a sušené chilli papričky. Dochutíme a necháme krátce přejít varem.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Ivace64