Suroviny
- 20 dkg cukru moučka
- 4 vejce
- 8 lžic horké vody
- 7 lžic oleje
- 1 prášek do pečiva
- 12,5 dkg mletých oříšků
- 12,5 dkg polohrubé mouky
- Krém:
- 1,5 másla
- 1 vanilkový pudink uvařený
- 400 ml mléka
- moučkový cukr dle chuti cca 13 dkg
- čokoláda na vaření
- marcipán nebo potahovací hmota nebo si růžičky koupíme
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve ušleháme sníh ,pak utřeme žloutky s cukrem a oříšky,přidáme olej a horkou vodu pak mouku s práškem do pečiva.
-
Nakonec lehce vmíchat sníh .
-
Těsto nalejeme do vysypyné a vymaštěné bábovky pečeme cca 45minut.
-
Když je bábovka vychladlá překrojíme jí na dvakrát promažeme krémem nebo i marmeládou kdo jak má rád.
-
Naplněnou bábovku potřeme po celém povrchu krémem tak aby byl vidět efekt struktury bábovky.
-
Pak jí bohatě pocákáme rozpuštěnou čokoládou a necháme dobře ztuhnout.
-
Pak bábovku opatrně otočíme, horní rovnou stranu potřeme máslovým krémem a cukrářským sáčkem nastříkáme po obvodu ozdobný okraj .
-
Marcipánovou hmotu obarvíme a tvoříme kytičky ,na ucho použijeme drátek a spletený cop ze dvou nebo tří částí omotáme kolem něj aby lépe držel a zasuneme do bábovky.
Poznámka od kuchařky
PDP :prášek do pečiva