
Suroviny
- 4 vejce
- 210 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- smetana ke šlehání
- 40 g změklého másla
- vanilkový cukr
- moučkový cukr dle chuti cca 3-5 lžic
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.
-
Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
-
Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů.
-
Hotový korpus rozkrojíme na tři díly, které promažeme marmeládou a krémem (máslo ušleháme s cukrem, přišleháme tvaroh a nakonec zapracujeme do tuha ušlehanou smetanu) a poklademe ovocem, které nakrájíme na malé kousky. Košík je vyrobený tak, že stěny dortu jsou potažené marcipánem, který jsem obarvila kakaem, uši košíku jsou upletené taky z marcipánu, vše dobarveno zlatým prachem rozpuštěným ve slivovici.