- reklama -
Suroviny
20 porcí
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 150 g tuku do těsta
- 1 žloutek
- 50 g cukru
- na špičku nože prášek do pečiva
- Krém:
- vanilkový pudink
- 0,4 l mléka
- 100 g másla
- 4 lžíce cukru
- jahody
- meduňka nebo máta
- želatina
Postup přípravy receptu
-
Těsto vypracujeme, hodinu necháme odpočinout, pak vtlačujeme do formiček na košíčky a upečeme. Obvyklým způsobem uvaříme hustší pudink, po zchladnutí do něj zašleháme měkké máslo. Naplníme košíčky, nazdobíme jahodami, potřeme želatinou, pro parádu přidáme mátu či meduňku.
Poznámka od kuchařky
Krém lze dělat jakýkoliv máte rádi,dobrá je taky kombinace uvařený pudink a do něj zašlehat tvaroh, nebo zakysanku či bílý jogurt.
Kuchařka: alenaaa