Košíčky s jahodami

62
- reklama -

Suroviny
20 porcí

Těsto:
250 g hladké mouky
150 g tuku do těsta
1 žloutek
50 g cukru
na špičku nože prášek do pečiva
Krém:
vanilkový pudink
0,4 l mléka
100 g másla
4 lžíce cukru
jahody
meduňka nebo máta
želatina

Postup přípravy receptu

  1. Těsto vypracujeme, hodinu necháme odpočinout, pak vtlačujeme do formiček na košíčky a upečeme. Obvyklým způsobem uvaříme hustší pudink, po zchladnutí do něj zašleháme měkké máslo. Naplníme košíčky, nazdobíme jahodami, potřeme želatinou, pro parádu přidáme mátu či meduňku.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Krém lze dělat jakýkoliv máte rádi,dobrá je taky kombinace uvařený pudink a do něj zašlehat tvaroh, nebo zakysanku či bílý jogurt.