- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg hovězího zadního masa
- 10 dkg hladké mouky
- 30 dkg cibule
- svazek bylinek nebo 2 lžíce provensálského koření
- 20 dkg žampiónů nebo směsi hřibů
- 1 dl oleje
- 1 polévkové lžíce soli
- 1 litr hovězího vývaru
- 50 dkg těstovin
- 5 dkg másla
- 1 polévková lžíce soli
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, obalíme v hladké mouce, rozpálíme pánev a na oleji maso zprudka osmažíme, přendáme do pečícího pekáče s poklicí, na pánev podle potřeby přilijeme olej a osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme k masu.
-
Do pánve nalijeme polovinu vývaru a necháme výpek přejít varem. Očištěné houby nakrájíme na drobno a přidáme na maso, osolíme a okořeníme, zalijeme vývarem z pánve a pečeme v troubě při 200°C. 90 minut do měkka, po 45 minutách promícháme a podlijeme zbývajícím vývarem.
-
Těstoviny podle návodu uvaříme, zcezené promícháme se syrovým máslem. Na talíři posypeme sekaným libečkem, máme-li ho.
Kuchařka: Kralka005