
- reklama -
Suroviny
20 ks
- 10 plátků mořské řasy nori
- 1 hrnek sushi rýže
- 200 g čerstvého lososa
- ledový salát
- 3 lžíce rýžového octa
- cukr
- sůl
- wasabi křen
- sójová omáčka k podávání
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme a smícháme s rýžovým octem, který jsme svařili s cukrem a solí (podle chuti).
-
Necháme vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tácu.
-
Plátky řasy rozpůlíme a lososa nařežeme na tenké proužky.
-
Lososa položíme na list ledového salátu.
-
Na řasu dáme malou hrstičku rýže (1-2 lžíce), kterou předtím v ruce zmáčkneme, přidáme list salátu s lososem a pevně zavineme do kornoutu.
-
Podáváme s wasabi křenem a sójovou omáčkou k namáčení.
Kuchařka: Eliza