Kořeněný králík se švestkami

34
- reklama -

Suroviny

2 králičí stehna
10 dkg sušených švestek
1 lžíce polohrubé mouky
1/2-1 lžíce rybízové marmelády
2 dcl červeného vína
olej
celý pepř
mletý pepř
bobkový list
tymián
ocet
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.


    Zobrazit celý recept

  2. Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme po obou stranách.

  3. Potom podlijeme nálevem, ve kterém bylo maso naloženo (i s kořením), osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme.

  4. K poloměkkému masu přidáme předem namočené sušené švestky a ve vodě rozmícháme mouku. Potom přidáme tolik vody, aby bylo maso ponořené a dusíme doměkka. Po skončení tepelné úpravy maso naporcujeme a do šťávy vmícháme rybízovou marmeládu.

  5. Švestky můžeme vidličkou rozmačkat, rozmixovat nebo ponechat celé. Podáváme s bramborovými knedlíky.

Poznámka od kuchařky

Omáčka je příjemně nasládlá.