- reklama -
Suroviny
- 2 králičí stehna
- 10 dkg sušených švestek
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 1/2-1 lžíce rybízové marmelády
- 2 dcl červeného vína
- olej
- celý pepř
- mletý pepř
- bobkový list
- tymián
- ocet
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.
-
Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme po obou stranách.
-
Potom podlijeme nálevem, ve kterém bylo maso naloženo (i s kořením), osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme.
-
K poloměkkému masu přidáme předem namočené sušené švestky a ve vodě rozmícháme mouku. Potom přidáme tolik vody, aby bylo maso ponořené a dusíme doměkka. Po skončení tepelné úpravy maso naporcujeme a do šťávy vmícháme rybízovou marmeládu.
-
Švestky můžeme vidličkou rozmačkat, rozmixovat nebo ponechat celé. Podáváme s bramborovými knedlíky.
Poznámka od kuchařky
Omáčka je příjemně nasládlá.
Kuchařka: pipre