
- reklama -
Suroviny
    
- 2 králičí stehna
 - 10 dkg sušených švestek
 - 1 lžíce polohrubé mouky
 - 1/2-1 lžíce rybízové marmelády
 - 2 dcl červeného vína
 - olej
 - celý pepř
 - mletý pepř
 - bobkový list
 - tymián
 - ocet
 - sůl
 
Postup přípravy receptu
- 
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.
 - 
Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme po obou stranách.
 - 
Potom podlijeme nálevem, ve kterém bylo maso naloženo (i s kořením), osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme.
 - 
K poloměkkému masu přidáme předem namočené sušené švestky a ve vodě rozmícháme mouku. Potom přidáme tolik vody, aby bylo maso ponořené a dusíme doměkka. Po skončení tepelné úpravy maso naporcujeme a do šťávy vmícháme rybízovou marmeládu.
 - 
Švestky můžeme vidličkou rozmačkat, rozmixovat nebo ponechat celé. Podáváme s bramborovými knedlíky.
 
Poznámka od kuchařky
Omáčka je příjemně nasládlá.
            Kuchařka: pipre
        
            








