Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem

84
- reklama -

Suroviny

Těsto:
250 g marmelády
3 vejce
50 g cukru
1 vanilkový cukr
100 g másla (Hery)
2 lžíce kakaa
1/2 sáčku Koření do perníku Vitana
1/2 sáčku směsi na Koření Svařené víno Vitana (rozemleté na prášek)
250 g polohrubé mouky
200 ml mléka
1 prášek do pečiva
1 hruška (lze vynechat)
hrst sekaných ořechů (lze vynechat)
Tvarohový krém:
2 tvarohy ve vaničce
1 slazené kondenzované mléko
1 balení Creme Ole bez vaření vanilkový
Dále:
pikantní marmeláda na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme marmeládu, vejce, cukry, kakao, koření a rozpuštěné máslo a šleháme asi 1-2 minuty. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko, umícháme těsto a nakonec přidáme hrušku nastrouhanou na hrubém struhadle a ořechy.

  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme papíre na pečení) a pečeme na 190°C asi 30 minut (já jsem pekla v horkovzdušné troubě ve formě na dort 40 minut, než byly řezy upečeny vevnitř).

  3. Zatímco koláč chladne, ušleháme tvarohy s kondenzovaným mlékem (množství záleží na tom, jak sladký krém chceme, dala jsem půl konzervy a bylo to akorát, ale někdo může dát více či méně).

  4. Když se tvaroh a kondenzované mléko spojí, přidáváme pomalu Creme Ole přímo z pytlíku (tj. v původní práškové formě) do tvarohové směsi a dále šleháme, až máme konzistenci tužšího krému (použila jsem zhruba 2/3 balení, ale záleží na vodnatosti tvarohu a množství kondenzovaného mléka).

    Po vychladnutí korpus podélně rozkrojíme, potřeme marmeládou a půlkou tvarohového krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a navrch namažeme tvarohový krém. Řezy jsou dobré hned, ale ještě lepší jsou druhý den, když se rozleží.

Poznámka od kuchařky

Recept byl inspirován Marmeládovými řezy od paní Jany Remkové