
Suroviny
- Těsto:
- 250 g marmelády
- 3 vejce
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g másla (Hery)
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 sáčku Koření do perníku Vitana
- 1/2 sáčku směsi na Koření Svařené víno Vitana (rozemleté na prášek)
- 250 g polohrubé mouky
- 200 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 hruška (lze vynechat)
- hrst sekaných ořechů (lze vynechat)
- Tvarohový krém:
- 2 tvarohy ve vaničce
- 1 slazené kondenzované mléko
- 1 balení Creme Ole bez vaření vanilkový
- Dále:
- pikantní marmeláda na potření
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme marmeládu, vejce, cukry, kakao, koření a rozpuštěné máslo a šleháme asi 1-2 minuty. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko, umícháme těsto a nakonec přidáme hrušku nastrouhanou na hrubém struhadle a ořechy.
-
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme papíre na pečení) a pečeme na 190°C asi 30 minut (já jsem pekla v horkovzdušné troubě ve formě na dort 40 minut, než byly řezy upečeny vevnitř).
-
Zatímco koláč chladne, ušleháme tvarohy s kondenzovaným mlékem (množství záleží na tom, jak sladký krém chceme, dala jsem půl konzervy a bylo to akorát, ale někdo může dát více či méně).
-
Když se tvaroh a kondenzované mléko spojí, přidáváme pomalu Creme Ole přímo z pytlíku (tj. v původní práškové formě) do tvarohové směsi a dále šleháme, až máme konzistenci tužšího krému (použila jsem zhruba 2/3 balení, ale záleží na vodnatosti tvarohu a množství kondenzovaného mléka).
Po vychladnutí korpus podélně rozkrojíme, potřeme marmeládou a půlkou tvarohového krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a navrch namažeme tvarohový krém. Řezy jsou dobré hned, ale ještě lepší jsou druhý den, když se rozleží.
Poznámka od kuchařky
Recept byl inspirován Marmeládovými řezy od paní Jany Remkové