![Kořeněné svařené víno_5ffc9ac4a3b37.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/korenene-svarene-vino_5ffc9ac492a13.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 l červeného vína
- 100 ml brandy nebo koňaku
- 100 ml vody
- 8 plátků pomeranče
- 8 tenkých plátků citrónu
- 8 hřebíčků
- 2 sušené badyány
- kousek celé skořice
- 1/2 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
- špetka sušeného zázvoru
- 6 lžic cukru
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny kromě vína a brandy nasypeme do kastrůlku a zahříváme až do okamžiku, kdy se cukr rozpustí. Poté přilijeme víno a zahříváme, dokud není směs horká (kouří se z ní, ale nesmí vařit). Na závěr mimo plotýnku vmícháme brandy nebo koňak.
Kuchařka: Eliza