Kořeněné sušenky se skořicí a hřebíčkem

51
- reklama -

Suroviny
4 plechy

10 dkg másla
28 dkg cukru moučky
3 rovné lžičky skořice (nebo 4 skořicového cukru)
6-10 ks tlučeného hřebíčku (podle velikosti)
citron – kůra
4 dkg strouhaných loupaných mandlí
28 dkg hladké mouky
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady kromě mouky a vajec v míse utřeme, potom zatřeme vejce a mouku. Vzniklé těsto můžeme nechat v ledničce a použít je až další dny, ale není to nutné.

  2. Na pomoučněném válu rozválíme na cca 4 mm a vykrajujeme drobnější tvary, které přeneseme na pečící papír na plechu.

  3. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a zdobíme buď půlkou mandle nebo mandlemi nadrobno sekanými.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem „zdědila“ po babičce mé kamarádky, je velmi starý a sušenky, i když na pohled nejsou nijak atraktivní, mizí mezi nazdobeným cukrovím plným všelijakých náplní a polev většinou první. Jsou chutí dost podobné sušenkám Spekulatius