
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g vepřového masa nebo drůbežího, králičího…
- 2-3 řapíky z řapíkatého celeru
- Adžika koření nebo čubrica, gyros, kari, chilli… dle chuti
- olej
- sůl nebo sojová omáčka
- cca 1 lžička solamylu
- trochu vývaru nebo vody
Postup přípravy receptu
-
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, které osolíme a okořeníme Adžikou nebo jiným, námi oblíbeným kořením či kořenící směsí a necháme krátce proležet.
-
Dva až tři řapíky celeru (dle velikosti) pokrájíme na plátky.
-
V rozpálené pánvi s troškou oleje osmažíme masové nudličky za občasného promíchání dozlatova a poté je vyndáme z výpeku stranou a uchováme v teple.
-
Do výpeku přisypeme pokrájené řapíky celeru a smažíme do částečného změknutí, na skus. Po osmažení zaprášíme solamylem, promícháme, přilijeme trošku vývaru nebo vody a provaříme. Případně ještě dosolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou a odstavíme.
-
Maso promícháme s řapíkatým celerem a podáváme.
-
Podáváme s vařenými nebo smaženými brambory, chlebem, topinkou…
Kuchař: recepty73