![Kořeněné květákové lívanečky se studenou omáčkou_5ff85c212dbb9.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/korenene-kvetakove-livanecky-se-studenou-omackou_5ff85c211d19e.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 4 hrnky měkkého vařeného květáku
- 2 vajíčka
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 5 lžic strouhanky
- 2 lžičky koření tandoori masala
- 2 rozetřené stroužky česneku
- mléko
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- Omáčka:
- 200 g zakysané smetany
- stroužek česneku
- 1 kávová lžička tandoori masala
Postup přípravy receptu
-
Květák rozmačkáme vidličkou a přidáme všechny ostatní suroviny. Necháme deset minut odležet.
-
Těsto má mít hustší konzistenci, téměř jako bramborová kaše. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky nebo pokud potřebujeme více naředit, několik lžic mléka.
-
Lžící klademe do olejem vymazaného lívanečníku placičky a smažíme je po obou stranách na mírnějším ohni dozlatova. Podáváme s tandoori omáčkou, brambory, zeleninovým salátem, pečivem.
Kuchařka: danielle72