Kořeněné květákové lívanečky se studenou omáčkou

45
- reklama -

Suroviny

4 hrnky měkkého vařeného květáku
2 vajíčka
1/2 hrnku hladké mouky
5 lžic strouhanky
2 lžičky koření tandoori masala
2 rozetřené stroužky česneku
mléko
sůl
pepř
olej na smažení
Omáčka:
200 g zakysané smetany
stroužek česneku
1 kávová lžička tandoori masala

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozmačkáme vidličkou a přidáme všechny ostatní suroviny. Necháme deset minut odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto má mít hustší konzistenci, téměř jako bramborová kaše. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky nebo pokud potřebujeme více naředit, několik lžic mléka.

  3. Lžící klademe do olejem vymazaného lívanečníku placičky a smažíme je po obou stranách na mírnějším ohni dozlatova. Podáváme s tandoori omáčkou, brambory, zeleninovým salátem, pečivem.