Suroviny
2 porce
- 1 polévková miska dýně – hrubě nastrouhané nebo na jemno pokrájené
- 1 rozšlehané vejce
- 1 lžička nastrouhaného česneku
- 1 lžička zázvoru čerstvě nastrouhaného
- 1 lžička kari koření
- sůl dle chuti
- 1 dl světlého 10°piva (nebo sodovka, mléko)
- cca 130 g polohrubé mouky (dle hustoty těstíčka)
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
V misce vyšleháme na kašičku vejce s česnekem, zázvorem a kari kořením, kterou dle chuti osolíme, přilijeme pivo (případně jinou námi vybranou tekutinu), přisypeme mouku a vymícháme hladké, středně tuhé těstíčko (něco mezi lívancovým a palačinkovým těstem), do kterého přisypeme nahrubo nastrouhanou nebo na slabé nudličky pokrájenou očištěnou dýni.
-
Vše dobře promícháme, aby dýně v těstíčku namočila. Lžící klademe do pánve s rozpáleným olejem hromádky, které smažíme z obou stran dozlatova.
-
Hotové placičky dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a můžeme podávat.
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem a dipy (česnekový, zázvorový, bylinkový…) nebo jen se zeleninovým salátem. Placičky můžeme podávat i jako přílohu (třeba místo bramboráčků) nebo slanou chuťovku.