
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 100 ml zeleninového vývaru
- 220 g konzervovaných loupaných rajčat – nakrájené na drobné kostky
- 4 lžíce kokosového mléka
- 70 g červených fazolí – sterilované nebo uvařené
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 3 kuličky nového koření
- 1/4 lžičky mleté skořice
- Čerstvě mletý pepř
- trochu chilli papričky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno. Římský kmín a nové koření vložíme do hmoždíře a rozdrtíme na jemno.
V hrnci rozpálíme olej a cibuli orestujeme dozlatova. Zmírníme plamen a přidáme namleté koření spolu se skořicí. Mícháme asi minutu spolu s cibulí. -
Poté přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Osolíme, ochutíme pepřem a na jemno nakrájeným chilli a přivedeme k varu. Vaříme asi 3 minuty, přidáme (scezené a okapané) fazole, kokosové mléko a prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz