
- reklama -
Suroviny
- 1 kg vyloupaných meruněk
- 300-500 g cukru
- 3-4 lžičky citrusového pektinu
- mletá skořice
- mletý hřebíček
Postup přípravy receptu
-
Meruňky překrojíme napůl a podlité minimem vody (cca 50 ml) je v širokém kastrole s nepřilnavým povrchem rozvaříme.
-
Částečně můžeme projet ponorným mixérem (není nezbytné) a za občasného promíchávání povaříme bez poklice a odpaříme do zhoustnutí.
-
Ke konci varu přidáme koření – po troškách, odebrat ho už nepůjde. Vmícháme pektin, smíchaný s několika lžícemi cukru a dále 5 minut vaříme.
-
Vmícháme zbytek cukru a povaříme do zhoustntí.
Hotovou marmeládu nalijeme ještě horkou do sklenic a rychle zavíčkujeme.
Poznámka od kuchařky
Citrusový pektin kupujeme ve Zdravé výživě.
Kuchařka: cathleen