Korejský okurkový salát se sezamem

159
- reklama -

Suroviny
2 porce

1/2 salátové okurky
1 lžíci sojové omáčky
2 lžíce rýžového octa
1 lžíci cukru
špetku chilli – doporučuje se 1/2 lžičky i více (pro první pokus stačí špetka)
1/4 lžičky sezanových semínek
1 jarní cibulku – pouze zelenou část
špetku chilli vloček mletých

Postup přípravy receptu

  1. Okurku nakrájíme našikmo asi na 3 mm silné plátky. Smícháme sojovou omáčku s cukrem a octem, přidáme chilli a sezam. Necháme cukr dobře rozpustit. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kousky.

  2. Cibulku přidáme k okurce a přelijeme směsí sojové omáčky a octa. Promícháme a jemně posypeme mletými chilli vločkami. Překryjeme potravinářskou fólií (nebo dáme do umělomotného boxu) a necháme minimálně 20 minut vychladit.

Poznámka od kuchařky

O salátu (a nejen o něm) také na http://www.mojetara.cz/recipe/korejsky-okurkovy-sa…