
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1/2 salátové okurky
- 1 lžíci sojové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíci cukru
- špetku chilli – doporučuje se 1/2 lžičky i více (pro první pokus stačí špetka)
- 1/4 lžičky sezanových semínek
- 1 jarní cibulku – pouze zelenou část
- špetku chilli vloček mletých
Postup přípravy receptu
-
Okurku nakrájíme našikmo asi na 3 mm silné plátky. Smícháme sojovou omáčku s cukrem a octem, přidáme chilli a sezam. Necháme cukr dobře rozpustit. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kousky.
-
Cibulku přidáme k okurce a přelijeme směsí sojové omáčky a octa. Promícháme a jemně posypeme mletými chilli vločkami. Překryjeme potravinářskou fólií (nebo dáme do umělomotného boxu) a necháme minimálně 20 minut vychladit.
Poznámka od kuchařky
O salátu (a nejen o něm) také na http://www.mojetara.cz/recipe/korejsky-okurkovy-sa…
Kuchař: mojetara









