Korejský okurkový salát

80
- reklama -

Suroviny

Suroviny:
1 salátová okurka
svazek ředkviček
1 menší červená cibule
čerstvá čili paprička ptačí oko
bílý sezam nepražený
sůl
Zálivka:
2 lžičky medu
3 lžíce oleje z pražených sezamových semínek
2 lžíce rýžového octa

Postup přípravy receptu

  1. Okurku oloupejte, nakrájejte podélně na 1/4, odstraňte semínka a nakrájejte na kousky. Ředkvičky nakrájejte na stejné kousky, oloupanou cibuli rozpulte a nakrájejte na tenké plátky, čili papričku na kousíčky.


    Zobrazit celý recept

  2. Hojně posypejte sezamovými semínky a lehce osolte.

  3. Vyšlehejte zálivku a ochuťte jí připravenou zeleninu.

Poznámka od kuchařky

Místo rýžového octa můžete použít bílý vinný ocet nebo jablečný ocet. Paprička ptačí oko je velmi pálivá, stačí ji jen macerovat v zálivce, i tak získá salát pálivost.