- reklama -
Suroviny
- Suroviny:
- 1 salátová okurka
- svazek ředkviček
- 1 menší červená cibule
- čerstvá čili paprička ptačí oko
- bílý sezam nepražený
- sůl
- Zálivka:
- 2 lžičky medu
- 3 lžíce oleje z pražených sezamových semínek
- 2 lžíce rýžového octa
Postup přípravy receptu
-
Okurku oloupejte, nakrájejte podélně na 1/4, odstraňte semínka a nakrájejte na kousky. Ředkvičky nakrájejte na stejné kousky, oloupanou cibuli rozpulte a nakrájejte na tenké plátky, čili papričku na kousíčky.
-
Hojně posypejte sezamovými semínky a lehce osolte.
-
Vyšlehejte zálivku a ochuťte jí připravenou zeleninu.
Poznámka od kuchařky
Místo rýžového octa můžete použít bílý vinný ocet nebo jablečný ocet. Paprička ptačí oko je velmi pálivá, stačí ji jen macerovat v zálivce, i tak získá salát pálivost.
Kuchařka: Karolina09