
- reklama -
Suroviny
- 2-3 svazky čerstvého kopru
- 1 rostlinná smetana (200-250 ml)
- 1 větší cibule
- 1 větší petržel
- sůl & pepř
- ocet
- lahůdkové droždí
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit brambory.
-
Pak nakrájíme najemno cibuli a necháme ji zesklovatět na oleji.
-
Přihodíme celer na malé kousky.
-
Na provonění přídáme kopr, zatím jen menší hrst.
-
Směs trochu podlijeme vodou nebo ideálně rostlinným mlékem a necháme změknout.
-
Jak je vše měkké, tak přidáme rostlinnou smetanu.
-
Poté vše rozmixujeme, přidáme zbytek kopru a dochutíme.
-
Brambory jsem po uvaření smíchala ještě s domácím bazalkovo-petrželovým pestem a osolila.
-
A jako přílohu jsem dala zbytek tempehu, co jsem našla v lednici.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece… .
Kuchařka: barborakitchen