Koprovka s vařeným bramborem a pestem

54
- reklama -

Suroviny

2-3 svazky čerstvého kopru
1 rostlinná smetana (200-250 ml)
1 větší cibule
1 větší petržel
sůl & pepř
ocet
lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit brambory.

  2. Pak nakrájíme najemno cibuli a necháme ji zesklovatět na oleji.

  3. Přihodíme celer na malé kousky.

  4. Na provonění přídáme kopr, zatím jen menší hrst.

  5. Směs trochu podlijeme vodou nebo ideálně rostlinným mlékem a necháme změknout.

  6. Jak je vše měkké, tak přidáme rostlinnou smetanu.

  7. Poté vše rozmixujeme, přidáme zbytek kopru a dochutíme.

  8. Brambory jsem po uvaření smíchala ještě s domácím bazalkovo-petrželovým pestem a osolila.

  9. A jako přílohu jsem dala zbytek tempehu, co jsem našla v lednici.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece… .