
- reklama -
Suroviny
- 10 hrstí mladých kopřivových listů (z neprašného prostředí)
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- sůl
- pepř
- bramborák:
- 4 středně velké syrové brambory
- 1 vejce
- hladká mouka dle potřeby
- sůl
- drcený kmín
- majoránka
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na bramboráky smícháme a smažíme na oleji.
-
Kopřivy spaříme horkou vodou, necháme okapat, na oleji zpěníme cibuli, přidáme kopřivy, mírně podlijeme vodou a dusíme 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme česnek, vajíčko a počkáme, až se voda vydusí.
-
Bramboráky naplníme směsí.
Poznámka od kuchařky
Díky dochucení ani nepoznáte, že jíte vlastně plevel, přitom tělu tak prospěšný.
Kuchař: jajine