Kopřivový špenát s bramborákem

56
- reklama -

Suroviny

10 hrstí mladých kopřivových listů (z neprašného prostředí)
1/2 cibule
1 stroužek česneku
olej
sůl
pepř
bramborák:
4 středně velké syrové brambory
1 vejce
hladká mouka dle potřeby
sůl
drcený kmín
majoránka
pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na bramboráky smícháme a smažíme na oleji.

  2. Kopřivy spaříme horkou vodou, necháme okapat, na oleji zpěníme cibuli, přidáme kopřivy, mírně podlijeme vodou a dusíme 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme česnek, vajíčko a počkáme, až se voda vydusí.

  3. Bramboráky naplníme směsí.

Poznámka od kuchařky

Díky dochucení ani nepoznáte, že jíte vlastně plevel, přitom tělu tak prospěšný.