
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 60 g másla
- 100 g sýru Lučina
- 6 toustových chlebů
- 100 ml mléka
- 50 ml smetany (33%)
- 2 hrsti nakrájených listů kopřiv
- 1 hrst nasekané bazalky
- 2 lžíce posekaných mandlí
- 1 stroužek česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšleháme změklé máslo se žloutky a Lučinou do pěny. Přidáme na kostičky nakrájený toustový chléb, zalijeme mlékem, smetanou lehce promícháme a necháme odpočinout cca 10 minut.
-
Pak přidáme pokrájené kopřivy, bazalku, posekané mandle, utřený česnek se solí, ušlehaný sníh z bílků a vše lehce promícháme.
-
Vzniklou hmotu rozdělíme do zapékacích misek vymazaných máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba půl hodiny.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Vaříme krok za krokem
Kuchařka: MiskaM