Kopřivačka-polévka pro zdraví

64
- reklama -

Suroviny
2,50 litru

2 litry zeleninového vývaru
1 větší nastrouhaná mrkev
1 velká brambora nakrájená na čtverečky
sůl
malá hrst nasekaných mladých kopřiv
trochu tekuté Vegety
libeček
celerová nať
olej
Na zahuštění:
3 vejce
250 ml mléka
1 cibule
malá hrst nasekaných mladých kopřiv
2-3 stroužky nasekaného česneku
malou hrst nastříhané pažitky
1 prášek do pečiva
polohrubá mouka dle potřeby
pepř
sůl
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si opečeme placku na zahuštění tak, že smícháme a našleháme vejce, mléko, nasekaný česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, nastříhanou petrželku, nasekané kopřivy, prášek do pečiva, sůl, pepř.


    Zobrazit celý recept

  2. Při stálém šlehání přidáváme mouku tak dlouho, dokud nám nevznikne tužší těsto pak ho vylijeme na větší pánev s olejem a opečeme po obou stranách dozlatova, vyndáme na prkénko, necháme vychladnout a před zavařením nakrájíme na menší kostičky.

  3. Když placka chladne, přivedeme do varu vývar, na oleji opečeme mrkev a brambory, přidáme Vegetu, libeček, celerovou nať, nastrouhanou mrkev, posekané kopřivy a osolíme dle chuti, necháme 25 minut vařit.

  4. Po této době přidáme pokrájenou placku a necháme ještě vařit tak 15 minut. Doladíme solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Začínají růst mladé kopřivy, tak jsem se rozhodla, že s nimi udělám nějakou polévku a vznikla tato a zahušťovadlo je trošku podobné svítku-je to zdravá a chutná polévka.