
Suroviny
- 5 vajec
- 210 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva + červené barvivo
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- smetana ke šlehání
- 40 g změklého másla
- vanilkový cukr
- 3-5 lžic moučkového cukru dle chuti
- broskve
- lentilky
- višňová marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s půlkou cukru ušleháme do husté pěny, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Po ušlehání žloutků si vyšleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Nakonec vmícháme barvu. Pečeme cca 50 minut na 180 stupňů.
-
Hotový korpus rozkrojíme na tři díly, které promažeme marmeládou a krémem (máslo ušleháme s cukrem, zašleháme tvaroh a nakonec zapracujeme do tuha ušlehanou smetanu) a poklademe broskvemi, které jsem krájela na malé kousky.
-
Do prostředního dílu korpusu jsem vykrojila díru, položila na první díl namazaný krémem a pokladený broskvemi a do vzniklé díry nasypala lentilky.
Poznámka od kuchařky
Kytičky a berušky vyrobeny ze zakoupené hmoty K2.