
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 150 g kapusty
- 100 g hlívy ústřičné
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 50 g másla
- 1 lžíci oleje
- 50 g sýr (gouda, čedar)
- 1 vejce
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kapustu nakrájíme na drobné proužky, vhodíme do vařící vody, necháme krátce povařit, slijeme a přendáme do studené vody. Na másle a oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu i zcezenou kapustu, krátce podusíme a dáme stranou.
-
Nastrouháme sýr a rozkvedláme vejce se solí a pepřem. Vše promícháme a naplníme silikonovou formu na kopečky (nebo dortíčky). Pečeme v předehřáté troube na 180°C dorůžova cca 15-20 minut.
-
Podáváme s bramborovou kaší, šťouchaným bramborem nebo jen se salátem.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem oblíbený „Malvínin závin“ ze seriálu Ohnivý kuře a ze zbylé náplně vznikl skvělý oběd.
Kuchařka: Marie Svarcova