
Suroviny
6 porcí
- 6 plátků koňské roštěné (Uruguay)
- 2 velké cibule
- hl. mouka
- 2 lžíce sušené hořčice
- 2 lžíce rajského protlaku
- 4 stroužky česneku
- 2 malé karotky
- 1 malá petržel
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1/2 litru vývaru z kostí
- 150 g uzené slaniny (na kostičky)
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- sůl
- pepř
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Plátky koňské roštěné podélně rozkrojíme a nakrájíme z nich stejně široké nudličky.
-
Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme na pánvi, dokud nezezlátne. Přidáme najemno nakrájené cibule a necháme zesklovatět.
-
Vzniklý cibulovo-slaninový základ přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH).
-
Maso nakrájené na nudličky vložíme do pánve od výpeku slaniny a cibule a velmi zprudka restujeme, tak aby se maso zatáhlo, a poté jej přendáme k cibuli do PH k opečené slanině s cibulkou.
-
Zalijeme vývarem a přidáme na malé kousky nakrájenou karotku, petržel, celer, na plátky nakrájený česnek a rajský protlak.
-
Zasypeme sušenou hořčicí a lehce promícháme. Zapneme PH na program LOW a necháme 4 hodiny „probublávat“.
-
Asi 15 minut před koncem vaření rozmícháme lžíci hladké mouky v troše vody a přilijeme k masu do PH, lehce zamícháme a necháme ještě 15 minut vařit a tím zahustit. Příloha vařené nové brambory nebo jasmínová rýže.
Poznámka od kuchařky
Premiéra vaření v PH dopadla velmi dobře. O nic se člověk nemusí starat, tzv…. se to samo uvaří.:) Nic se nerozvařilo a dokonce i kostičky řapíkatého celeru po čtyřech hodinách velmi nenápadného bublání nezměnily tvar. Nechápu, ale jsem velmi spokojen.