Koňská kýta “ MUSTÁROS“ na slanině

59
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

1 kg koňské kýty (plátky)
2 velké cibule
1 balení koření Kotány Mustáros grillpác (neobsahuje sůl – na tmavé maso tedy super)
400 g uzené slaniny – (na kostičky)
sůl
pepř
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Koňské maso nakrájené na plátky potřeme olejem smíchaným s kořením Kotány „Mustáros grillpác“ a dáme uležet do misky na cca 1 hodinu. Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme v hrnci dokud nezezlátne a nepustí většinu tuku.

  2. Přidáme pokrájenou cibuli na drobno a opékáme za stálého míchání dozlatova. Maso po uležení vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičce, přičemž před vložením do oleje lehce obalíme v hladké mouce.

  3. Zprudka orestujeme, aby se maso uzavřelo a přendáme postupně do hrnce ke opečené slanině s cibulkou. Zalijeme vodou tak, aby maso nebylo ponořeno, ale dusilo se ve vlastní a slaninovo-cibulové šťávy.

  4. Vzniklou omáčku nemusíme zahustit jelikož to za nás udělal mouka použitá k obalení masa před opečením. Příloha šťouchané brambory.

Poznámka od kuchařky

Koření Kotány Mustáros grillpác je opět osobní dovoz z Maďarska, jeho alternativu jsem v CZ nenašel.Zkouším vše co je jiné tak „soráč“. Mustáros = hořčice.Neobsahuje žádnou sůl, tedy na tmavé maso ideál – není tuhé.