
- reklama -
Suroviny
- 4 kachní stehna
- 750 g sádla nejlépe kachního nebo vepřového
- 1 cibule na klínky
- 4 stroužky česneku na polovinu
- 1-2 snítky tymiánu
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Omytá a osušená stehna osolíme, posypeme kmínem a necháme 2-3 hodiny uležet. Připravíme vyšší pekáč a rozpustíme sádlo.
-
Do pekáčku dáme stehna, česnek a cibuli s rozmarýnem. Zalijeme sádlem a přikryjeme poklicí nebo alobalem.
-
Pečeme na 120 stupňů cca 3-4 hodiny. Maso musí být měkké a jít samo od kosti. Pečená stehna vyjmeme, dáme do jiného pekáče s pečícím papírem.
-
Pekáček dáme do trouby pod rozehřátý gril a grilujeme do křupava a pěkné zlaté barvy. Je dobré odebrat trochu sádla, přidat špetku papriky a stehna potřít.
Kuchařka: mika59