Koňakovo-šlehačková bábovka

97
- reklama -

Suroviny

Světlé těsto:
250 g hladké mouky
50 g mletých oříšků
80 g moučkového cukru
1 žloutek
180 g margarínu
Tmavé těsto:
1 tyčinka Margot
1 lžíce kakaa
2 lžíce povidel
5 lžic mletých piškotů
rum
1 sáček celých lískových oříšků
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Povolenou Heru ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáváme postupně vajíčka a stále šleháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přidat oříškový likér se šlehačkou, pak pomalu mouku s práškem do pečiva, ještě projedeme ručním šlehačem a nakonec vysypeme kandované ovoce, které do těsta jen lehce zamícháme.

  3. Formu vymažeme, vysypeme a pečeme v předem vyhřáté troubě 40-50 minut.

Poznámka od kuchařky

Je to zkombinováno z několika receptů a oříškový vanilkový likér přidaný navíc.