![Koleno vepřové, vařené a pečené_5ffb4a1a1c657.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/koleno-veprove-varene-a-pecene_5ffb4a1a0f399.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 vepřové koleno
- 3 l vody
- 10 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 plná lžíce soli
- 5 bobkových listů
- 5 stroužků česneku
- 2 celé cibule
- marináda:
- 2 lžíce kuřecí chilli omáčky sladké
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce sojové omáčky
- 5 česneků + 2 cibule na pečení
Postup přípravy receptu
-
Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.
-
Vychladlé kolena nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 česneků a 4 poloviny cibule a přikryté pečeme cca 1,5 hodiny za častého podlévání na 200°C. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava.
Poznámka od kuchařky
Většina kolen se zde nejprve marinuje a pak v láku svaří, já mám od kamaráda postup opačný – nechat odležet v nálevu až uvařené. Nevím, co je lepší, ale přidávám k vyzkoušení ostatním 🙂
Kuchařka: isindy