
- reklama -
Suroviny
- vepřové koleno zadní
- sůl
- plnotučná hořčice
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- mletý pepř čtyř barev
- cibule
- česnek
- světlé pivo
- tmavé pivo
Postup přípravy receptu
-
Koleno vykostíme a „roztáhneme“ nožem na větší plát, který osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.
-
Zavineme a stáhneme potravinářskou nití.
-
Roládu posolíme, vložíme do pekáčku s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a plátky česneku.
-
Zalijeme světlým i tmavým pivem ve stejném poměru a přiměřeném množství.
-
Poklademe na céčka nakrájenou cibulí, vložíme do trouby a pečeme za občasného polévání výpekem asi 2,5 hodiny. Výsledek je zajímavý.
Poznámka od kuchařky
Koleno jsem vykostil den předem, nasolil pragandou, nechal uzrát, a proto je upečené koleno na řezu růžové.
Kuchař: Jenda1