Koleno v pivu

58
- reklama -

Suroviny

vepřové koleno zadní
sůl
plnotučná hořčice
bobkový list
nové koření
celý pepř
mletý pepř čtyř barev
cibule
česnek
světlé pivo
tmavé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostíme a „roztáhneme“ nožem na větší plát, který osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.

  2. Zavineme a stáhneme potravinářskou nití.

  3. Roládu posolíme, vložíme do pekáčku s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a plátky česneku.

  4. Zalijeme světlým i tmavým pivem ve stejném poměru a přiměřeném množství.

  5. Poklademe na céčka nakrájenou cibulí, vložíme do trouby a pečeme za občasného polévání výpekem asi 2,5 hodiny. Výsledek je zajímavý.

Poznámka od kuchařky

Koleno jsem vykostil den předem, nasolil pragandou, nechal uzrát, a proto je upečené koleno na řezu růžové.