Koleno v kapustě

83
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 větší vepřové koleno
2 cibule
1/2 větší kapusty
5 kuliček zeleného pepře
špetka šafránu
2 lžičky kmínu
4 stroužky česneku
1 lžička rozmarýnu
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Koleno si vykostíme, nakrájíme na kousky a dáme dusit na cibuli, kterou jsme před tím orestovali na oleji a přidáme kmín, sůl, špetku šafránu, pepře, rozmarýn, zalijeme troškou vody a dusíme.

  2. Kapustu si nakrájíme jako zelí, dáme povařit do slané vody, scedíme(vývar si necháme) a v polovině dušení masa kapustu přidáme a dusíme společně do měkka a podléváme vývarem z kapusty.

  3. Pokrm je dost hustý a kdo chce může zahustit jíškou-já nezahušťovala, je-li třeba dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Další můj výmysl, který není vůbec drahý a splní vám požadované chutě.