- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1 syrové vepřové koleno
- Marináda:
- olej horký, lépe se vstřebají chutě koření
- sladká paprika
- drcený pepř
- pikantní kečup
- drcený česnek
- koření na krkovičku s česnekem
- trochu sójové omáčky
- bobkový list
- nové koření rozdrtit na hrubo
Postup přípravy receptu
-
Koleno sous vide prohnané udírnou.
Koleno vykostím, dám do vakuovací folie, potom zaliji marinádou a dám do mrazáku, dokud marináda neztuhne.
Zavakuuji a dám vařit deset hodin na 80 stupňů. Nechám vychladnout, uložím do lednice. Podle potřeby vyndám, koleno ovážu provázkem a šup do udírny, vyhřáté na 80 stupňů, na dvě hodinky.
Je to lahoda, lepší koleno jsem nejedl. Marináda, jakou kdo má rád Já dělám ze surovin výše uvedených.
K tomu křen, dobrý chleba a štěstí je na světě.
Kuchař: jan.alois