- reklama -
Suroviny
- Syrové vepřové koleno
- brambory
- kysané zelí
- kmín
- sůl
- pepř
- cibule
- grilovací koření
- černé pivo
- nové koření
- celý pepř
Postup přípravy receptu
-
Koleno uvařím cca 3/4 hodinky v tlakáči jen v osolené vodě s pár kuličkami pepře a nového koření. Vyjmu ho, vykostím a rozříznu napůl.
-
Brambory oškrabu, nakrájím na přijatelnou velikost, naskládám do pekáče, osolím, trošku pokmínuju a lehce opepřím.
-
Na brambory navrstvím proprané kysané zelí, pokmínuju a posypu nahrubo nakrájenou cibulí. Rozprostřu další vrstvu zelí, které opět pokmínuju.
-
Nahoru umístím osolené a opepřené půlky kolena, které dál okořením grilovacím kořením.
-
Celé to podleju černým pivkem.
-
Peču zakryté asi 50 minut při cca 190°C. Odkryju a peču dál na barvu a na kůrčičku. Občas to přeleju výpekem.
Poznámka od kuchařky
Takhle to bylo dnes. Příště třeba použiju jiné koření a kuře. Tohle občas taky dělám.
Kuchař: Ivaan