Koleno se zelím a bramborem na pivu.

94
- reklama -

Suroviny

Syrové vepřové koleno
brambory
kysané zelí
kmín
sůl
pepř
cibule
grilovací koření
černé pivo
nové koření
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Koleno uvařím cca 3/4 hodinky v tlakáči jen v osolené vodě s pár kuličkami pepře a nového koření. Vyjmu ho, vykostím a rozříznu napůl.


    Zobrazit celý recept

  2. Brambory oškrabu, nakrájím na přijatelnou velikost, naskládám do pekáče, osolím, trošku pokmínuju a lehce opepřím.

  3. Na brambory navrstvím proprané kysané zelí, pokmínuju a posypu nahrubo nakrájenou cibulí. Rozprostřu další vrstvu zelí, které opět pokmínuju.

  4. Nahoru umístím osolené a opepřené půlky kolena, které dál okořením grilovacím kořením.

  5. Celé to podleju černým pivkem.

  6. Peču zakryté asi 50 minut při cca 190°C. Odkryju a peču dál na barvu a na kůrčičku. Občas to přeleju výpekem.

Poznámka od kuchařky

Takhle to bylo dnes. Příště třeba použiju jiné koření a kuře. Tohle občas taky dělám.