
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 vepřové koleno
- 1 cibule
- 1 palička česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce domácího kečupu
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme necelou jednu hodinu, poté stáhneme z plotýnky a necháme dojít.
-
V misce smícháme prolisovaný česnek, hořčici a kečup. Uvařené koleno nařízneme až do masa na dvou místech, osolíme a opepříme ho a potřeme marinádou.
-
Cibuli nakrájíme na větší kostičky, dáme ji do pekáče, na ni položíme koleno a podlijeme vývarem ve kterém se vařilo koleno.
-
Troubu rozehřejeme na 220°C, pečeme odkryté, občas koleno polijeme výpekem a výpek během pečení doléváme vývarem. Pečeme zhruba 2 hodiny do změknutí masa.
Kuchařka: ivulinka