Koleno ochucené česnekem a paprikou

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 kolena
3 cibule
6 stroužků česneku
10 kuliček celého pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2 polévkové lžíce soli
1 cl sladké papriky
1 cl mletého kmínu
ještě jednou 6 stroužků česneku
čerstvá paprika
kmín
6 rozdrcených stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Vepřova kolena zalijeme vodou, dáme koření, cibuli i se slupkou, cele stroužky česneku. Vše přivedeme k varu na 2 hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Troubu předehřejeme na 180°C. Kolena vyjmeme z vody, přendáme do pekáčku a nařízneme kůži. Do misky prolisujeme 6 stroužků česneku, dáme papriku, kmín, olej, sůl.

  3. Promícháme a směsí potřeme koleno. Podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut do křupava.

Poznámka od kuchařky

Podavejte s chlebem a krenem, my meli br. knedlik a zelicko, bylo to super.