- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 kolena
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- 10 kuliček celého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 2 polévkové lžíce soli
- 1 cl sladké papriky
- 1 cl mletého kmínu
- ještě jednou 6 stroužků česneku
- čerstvá paprika
- kmín
- 6 rozdrcených stroužků česneku
Postup přípravy receptu
-
Vepřova kolena zalijeme vodou, dáme koření, cibuli i se slupkou, cele stroužky česneku. Vše přivedeme k varu na 2 hodiny.
-
Troubu předehřejeme na 180°C. Kolena vyjmeme z vody, přendáme do pekáčku a nařízneme kůži. Do misky prolisujeme 6 stroužků česneku, dáme papriku, kmín, olej, sůl.
-
Promícháme a směsí potřeme koleno. Podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut do křupava.
Poznámka od kuchařky
Podavejte s chlebem a krenem, my meli br. knedlik a zelicko, bylo to super.
Kuchařka: Janka 46