
- reklama -
Suroviny
- Na kolečka potřebujeme:
- 250 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 150 g hery nebo jiného tuku
- 1 žloutek
- trochu citronové kůry
- trochu citronové šťávy
- Na punčovou hmotu potřebujeme:
- 200 g cukru krupice
- 150 g jemně strouhaných vlaškých ořechů
- 60 g jemné strouhanky
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce pikantní marmelády – nejraději rybízové
- šťáva a kůra z 1 citrónu
- trochu mleté skořice
- možno i hřebíčku
- Na polevu:
- čokoláda na vaření
- trochu 100% tuku
- na posypání povrchu ořechy nebo jiné zdobení
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme těsto a necháme odležet v chladu.
-
Pak vyvalíme, vykrajujeme kolečka a upečeme.
-
Všechny ingredience na punčovou hmotu vložíme do kastrólu, smícháme a zahříváme za stálého míchání až se hmota spojí. Podle potřeby si upravíme hustotu a dochutíme. Z ještě vlažné hmoty rukama odebíráme kousky, uděláme placičku, vkládáme mezi 2 kolečka a zmáčkneme k sobě. Potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme. Pokud náplň všechnu nespotřebujeme, tak uděláme kuličky, na obalení použijeme např. strouhané ořechy a vložíme do papírových košíčků. Můžeme taky použít na plnění cukroví z ořechových formiček.
Kuchařka: Merylas









