Koláčky z vepřových škvarků

52
- reklama -

Suroviny

škvarky
mouka
cukr
koření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. 15 dkg hladké mouky zadělá se v těsto s 6 dkg cukru, s trochou skořice, strouhané citronové kůry a 2 tlučených hřebíčků, s jedním žloutkem a 1/8 kg vepřových škvarků. Škvarky se buď dvakrát umelou na strojku, nebo jemně usekají a vařečkou utřou.


    Zobrazit celý recept

  2. Dobře prodělané těsto se nechá ve studenu 1/4 hodiny odpočinouti.

  3. Potom se rozválí na 1/2 cm silně, z rozváleného se vykrájejí formičkou nebo malou sklínkou koláčky, upekou se na plechu v dobře vyhřáté troubě bleděrůžově, upečené se spojí zavařeninou vždy dva a dva, a pocukrují se. (Přibližná cena: 4,50 Kč.)

Poznámka od kuchařky

Recept z roku 1935. Asi nejsem šikula, ale s jedním žloutkem jsem těsto „neprodělal“ ani po delším snažení. Takže jsem přidal bílek a trochu mouky a už to fungovalo. Trouba byla asi na 220°C a 10 min. Marmeláda jakákoliv.