Koláčky z listového těsta s brynzou a ovocem (zeleninou)

88
- reklama -

Suroviny

1 balíček listového těsta
švestky
rybíz
brusinky
rajčátka
1 balíček brynzy
1 svazek rukoly
2-3 polévkové lžíce smetany
mletý pepř
sůl
vejce na potření
hladká mouka na vál
sušený medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a z něj vykrájíme kolečka, která pak přeneseme na plech, vyložený papírem na pečení.

  2. Potřeme je rozšlehaným vejcem.

  3. Těsto, které nám zůstalo, znovu rozválíme na proužky, kterými ovineme kolečka na plechu tak, abychom vytvořili vyšší okraj a vznikly jakési mističky / košíčky /.

  4. Tyto koláčky vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme je asi 6-7 minut dozlatova.

  5. V misce si rozmícháme brynzu se smetanou a lehce ji osolíme a opepříme.

  6. Touto brynzovou směsí naplníme vychladlé koláčky s okrajem, posypeme sušeným medvědím česnekem a ozdobíme je čerstvými lístky salátu rukoly a kousky ovoce /švestky, rybíz, brusinky/ nebo rajčátky.

  7. Podáváme co nejdříve, aby těsto zůstalo křupavé.

Poznámka od kuchařky

Když uděláme koláčky, dáme si raději brynzu na chvíli do chladu, aby se nám neroztekla, udělala jsem jednu várku z nevychlazenou brynzovou směsí, ale pak už jsem udělala druhou várku z vychlazenou brynzovou směsí a bylo to prima. Podáváme k vínu nebo k posezení.