
Suroviny
- 1 balíček listového těsta
- švestky
- rybíz
- brusinky
- rajčátka
- 1 balíček brynzy
- 1 svazek rukoly
- 2-3 polévkové lžíce smetany
- mletý pepř
- sůl
- vejce na potření
- hladká mouka na vál
- sušený medvědí česnek
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a z něj vykrájíme kolečka, která pak přeneseme na plech, vyložený papírem na pečení.
-
Potřeme je rozšlehaným vejcem.
-
Těsto, které nám zůstalo, znovu rozválíme na proužky, kterými ovineme kolečka na plechu tak, abychom vytvořili vyšší okraj a vznikly jakési mističky / košíčky /.
-
Tyto koláčky vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme je asi 6-7 minut dozlatova.
-
V misce si rozmícháme brynzu se smetanou a lehce ji osolíme a opepříme.
-
Touto brynzovou směsí naplníme vychladlé koláčky s okrajem, posypeme sušeným medvědím česnekem a ozdobíme je čerstvými lístky salátu rukoly a kousky ovoce /švestky, rybíz, brusinky/ nebo rajčátky.
-
Podáváme co nejdříve, aby těsto zůstalo křupavé.
Poznámka od kuchařky
Když uděláme koláčky, dáme si raději brynzu na chvíli do chladu, aby se nám neroztekla, udělala jsem jednu várku z nevychlazenou brynzovou směsí, ale pak už jsem udělala druhou várku z vychlazenou brynzovou směsí a bylo to prima. Podáváme k vínu nebo k posezení.