- reklama -
Suroviny
- 200 ml mléka
- 100 g rozpuštěného másla
- 420 g hladké mouky
- 2/3 droždí
- 2 žloutky
- citronová kůra
- lžíce rumu
- 1 celé vejce na potření
- malá lžička rumu
- trochu mléka na potření hotových koláčků
- tvaroh
- povidla
- Posypka:
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce cukru moučka
- 4 lžíce hrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme klasicky kvásek, smícháme všechny suroviny a necháme vykynout těsto.
-
Po vykynutí vyválíme těsto a malou skleničkou vykrajujeme kolečka, která plníme buď povidly nebo tvarohem s cukrem.
-
Vypracujeme kuličky, které položíme na plech, malou štamprlí uděláme malý důlek a dáme nahoru povidla a posypeme posypkou.
-
Potřeme vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme do zlatova na 170°C. Po vyndání z trouby potřeme mlékem s rumem.
Kuchařka: mijula