- reklama -
Suroviny
- Těsto :
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- špetka soli
- ¼ l vlažného mléka
- 4 lžičky moučkového cukru
- 6 lžic oleje
- 2 žloutky
- ½ kostky droždí
- Nádivka :
- 2 kostky tvarohu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 sáček vanilkového pudinku
- strouhaná citronová kůra
- Ostatní suroviny:
- švestková povidla
- Drobenka:
- 140 g polohrubá mouka
- 100 g máslo
- 100 g cukr
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin na těsto i s kváskem vypracujeme hladké těsto, které v míse pod utěrkou v pokojové teplotě necháme necelou hodinu vykynout.
-
Vykynuté těsto rozválíme na vále na plát, nožem nakrájíme čtverečky a naplníme tvarohovou náplní. Můžeme přidat rozinky předem namáčené v rumu a koláčky uzavřeme. Promáčkneme do koláčů důlek a ten potřeme povidly a posypeme drobenkou. Hotové koláče necháme na plechu ještě 15 minut nakynout.
-
Koláče pečeme při 175 stupních, až jsou zlaté.
Kuchařka: Danca beruska